Validering (känd avsändare och kända leverantörer)
safepac

Nya krav för flygfrakt/flygpost och kända avsändare (KC)!

En ifrån tidigare känd avsändare måste sedan den 29 april 2013 var godkänd av Transportstyrelsen för att få bibehålla sin status som känd avsändare!

 

Vi är av Transportstyrelsen ackrediterade validerare och kan hjälpa er i förbindelse med ett godkännande för känd avsändare samt utbildning om luftskydd som krävs för personalen.

 

Vad innebär det att vara känd avsändare?

För att vara känd avsändare ställs en del säkerhetskrav på verksamheten, både på bl a skalskydd, personal, rutiner m.m. Uppfyller man kraven innebär detta lättnader då flygfrakten slipper säkerhetskontrolleras på flygplatsen. Detta kan vara lönsamt både ekonomiskt och tidsmässigt.

 

Vilka berörs?

Alla som skickar flygfrakt/flygpost berörs, det är dock inte ett krav att vara känd avsändare utan snarare en bedömning man får avgöra. Vi kan hjälpa er att undersöka om känd avsändare är rätt alternativ för er!

 

Utbildning; lärarledd eller webbaserat via nätet!

Den personal som ska ha åtkomst till identifierad flygftakt/flygpost ska ha genomförd säkerhetsutbildning inom luftfartsskydd. Denna utbildningen kan man genom oss genomföra direkt via vår hemsida, individuellt eller i grupp. Detta är en väldigt smidig och kostnadseffektiv lösning. Ta gärna kontakt så kan vi förklara mer om upplägget!

Vi kan hjälpa er med hela processen, allt ifrån en så kallad prevalidering/nulägesanalys där vi ser vad som behöver åtgärdas för att uppnå status som känd avsändare, till nödvändig utbildning av personalen och slutligen själva valideringen av er anläggning.

Ta gärna kontakt med oss för offert samt kompletterande information!

Vill du bli kontaktad?

Har du frågor om våra kurser, behöver du hjälp? Eller vill du kontakta oss av andra orsaker? Använd schemat nedan så tar vi kontakt så snart som möjligt.

Kontaktschema